Je bekijkt nu Varendtafelen op de Vliet 2016

Varendtafelen op de Vliet 2016

Op zaterdag 6 juni 2015 organiseert de Ronde Tafel 91 Voorschoten – Leidschendam (RT91) een culinair evenement voor het goede doel (info op www.varendtafelen.nl).
Dit jaar wordt de primeur van dit nieuwe culinaire evenement. Omdat Voorschoten en Leidschendam via de Vliet zijn verbonden gaan de gasten via boten naar de vier eetlocaties. De deelnemende restaurants waar men gaat eten zijn: De Knip, Allemansgeest, De Oude Melkhandel en Bij Erik. Bij elk van deze locaties zal men een mooi gerechtje krijgen met een goed glas wijn. Het evenement start om 16.30, de startplek is een afhankelijk van de eigen keuze.

“Wij hopen dit jaar weer een mooi bedrag in te zamelen voor de renovatie van het Hertenkamp bij de Kinderboerderij Voorschoten. Behalve de renovatie die bestaat uit een betere bereikbaarheid en algehele opknapbeurt wordt ook een educatief deel aangebracht voor kinderen. Wij bereiken dit middels inschrijfgelden van particulieren en sponsoring van bedrijven.”: aldus Ralph Berk, voorzitter van de Ronde Tafel (www.rt91.nl).

“Kinderboerderij Voorschoten heeft educatie hoog in het vaandel staan. Naast de Kinderboerderij is ook een hertenkamp, dit kamp is er al jaren en wij verzorgen daar ook de dieren. De bereikbaarheid is op dit moment nogal lastig en je kunt ook niet dichtbij de herten komen. Daardoor merken wij dat onze bezoekers hier zeer weinig gebruik van maken. En dit vinden wij zeer jammer!

Wij zouden graag het Hertenkamp opknappen, want het heeft zeer achterstallig onderhoud.
Er staat een schuilhut maar die moet echt opgeknapt worden, er ligt heel veel los hout op het terrein en de bodem moet geëgaliseerd worden. Deze plek kan veel aantrekkelijker worden gemaakt voor de bezoekers. De schuilhut verbouwen wij een tot meer educatie gedeelte wat betreft de aanwezige dieren in dit hertenkamp. Dan is dit denk ik een zeer nodig en goed besteed project.”: aldus Sandy Seijn, Stichting Kinderboerderij Voorschoten

Inmiddels heeft de Ronde Tafel een lange traditie van benefiet evenementen ten bate van de lokale gemeenschap. Zo zijn in de afgelopen jaren de Bibliotheek Voorschoten, Bouwdorp Voorschoten, Stichting Jansland, Stiching Mauritsgroep en kasteel Duivenvoorde financieel ondersteund.

Gasten kunnen met eigen boot deelnemen of worden ingedeeld in boten. Er zijn speciale zakelijke arrangementen voor bedrijven om relaties mee te nemen en/ of boten te sponsoren. Deelname zonder boot is €85,- per persoon, met boot is het €75,-.

Voor kaartverkoop, sponsoring en overige informatie kunt u kijken op: www.varendtafelen.nl.

Geef een reactie