Je bekijkt nu Persbericht Varend tafelen 2017

Persbericht Varend tafelen 2017

Op zaterdag 17 juni 2017 zal door de Ronde Tafel 91 Voorschoten Leidschendam een waterrijk evenement  plaatsvinden. Dit is de tweede editie van Varend Tafelen in Voorschoten-Leidschendam. De vorige editie van dit tweejaarlijkse evenement heeft plaatsgevonden in 2015. De deelnemers hebben toen genoten op een zonnige juni avond van de culinaire hoogstandjes van de horeca in onze regio. Het evenement Varend Tafelen benadrukt de prachtige ligging van Voorschoten aan het water en combineert dit met enkele uitstekende restaurants. Deelnemers gaan met een eigen sloep, of op één van georganiseerde vaarten, langs verschillende locaties en krijgen op elke locatie een gerecht en een glas wijn aangeboden. Voor de editie van 2017 zal de catering worden verzorgd door onder andere restaurant Allemansgeest, de Knip, Waterfront en een dessert van ijssalon Moment.

RT91 is opgericht in 1964 en bestaat op het ogenblik uit zo’n 20 actieve Tafelaars. RT 91 komt twee keer per maand samen. In de bijeenkomsten ligt, naast het sociale aspect  de nadruk ligt op  versterken van de onderlinge ondernemingsband in de regio. Eenmaal per jaar wordt er een benefiet activiteit georganiseerd, waarbij geld wordt ingezameld voor een goed doel.

De opbrengsten van dit evenement gaan dit jaar naar Stichting Maaltijd voor een kind. Stichting Maaltijd voor een kind is een kinderhulporganisatie die zich inzet om kinderen die in armoede leven in Nederland te ondersteunen. Stichting Maaltijd voor een kind bestaat uit een team van ervaringsdeskundigen die zich dagelijks vrijwillig inzet voor deze kwetsbare groep  kinderen in Nederland. Stichting Maaltijd voor een kind zet zich in om deze groep van kinderen te kunnen ondersteunen in de vorm van het uitdelen van lunchpakketten  op scholen en instellingen.Ook bieden we hulp in het geven van spullen in natura. Steeds vaker krijgen we meer hulp  aanvragen vanuit overheidsinstellingen door de bezuinigingen vanuit gemeente. zie Stichting maaltijd voor een kind.

 

Geef een antwoord